Tot va començar a l’aula oberta de l’Institut de Moià, quan en Jordi Ramos va tenir l’oportunitat de fer pràctiques laborals. Entre les opcions que se li van presentar, va decidir treballar en una pizzeria. Aquesta oportunitat es va materialitzar en una beca que va durar un any sencer. L’experiència va marcar un punt d’inflexió que el va conduir cap al món de la cuina amb una passió renovada.
Un cop les pràctiques van acabar, la pizzeria li va presentar l’opció de quedar-s’hi a treballar de manera indefinida. Després d’un any aprenent, en Jordi, amb la valentia característica d’un jove de només 17 anys, va decidir canviar el guió de la seva vida per començar una aventura emprenedora perseguint la seva vocació.
Des del garatge de casa seva, a L’Estany, va començar el seu projecte. Amb un forn de llenya portàtil costejat amb els seus estalvis, va donar els primers passos cap a la creació del que seria JR Pizzes, una part inseparable del Moianès.